Sunday, August 17, 2008

Tengok Wayang Di Malam Minggu - 4bia

Hari minggu yang memboringkan, so Zuer ajak lah Aheq tengok wayang. Mula2 nak tengok cerita Sususk. Tapi mesti tak best....hehhehe. Last-last amnil keputusan untuk tengok cerita 4 bia. Sebuah cerita Thailand. Seram jer bunyi dier...



4bia adalah sebuah cerita seram yang mengasingkan 4 cerita yang tidak berkaitan antara satu sama lain. Tetapi ia tetap memberi ketakutan, keseraman di dalam panggung. Nak dikatakan semua dalm panggung naik bulu roma....hehehehe...

Tajuk pertama bertajuk "Happiness" mengisahkan seorang perempuan yang kesunyian setelah kemalangan menimpa dirinya dan tempang. Nak diceritakan, dia telah menerima satu sms dari orang yang tidak dikenali dan bermulalah episod cinta antara wanita tersebut dan lelaki yng tidak dikenalinya. Yang peliknya, lelaki itu tidak boleh dihubungi pada waktu siang. Seram kan....

Kedua bertajuk " Tit for Tat" yang mengisahkan seorang budak sekolah yang selalu dibuli oleh rakan2nya. Dia selalu di pukul... Jadi dier telah mengamalkan ilmu hitam untuk membalas dendam kepada kawan2nya. Jika kawan2nya melihat sehelai kertas (kertas yang dipuja) akan mengalami kematian... Uhhhh..

Ketiga bertajuk "In the middle" mengisahkan 4 rakan telah berkemah di hutan. Tejadi sesuatu yang tidak diingini semasa 4 pemuda berkayak....Siapa yang mati, ia akan terus menghantui rakan2nya..............uhhhhhhhhhhhh

Keempat..bertajuk "last Fright" mengisahkan seorang pramugari yang berdepan mayat seorang anak raja yang perlu dihantar pulang kenegaranya. Berlaku pelbagai benda pelik di dalam pesawat. " Jika dalam negara beta...jika seseorang wanita bermain kayu tiga denga lelaki yang telah berkahwin, ia akan disula sampai mati... dan akan sujud dikaki isteri lelaki tersebut....

Zuer tak nak verita panjang, takut nanti tak best plak kalau2 kawan2 nak tengok citer nie...




Our show start pukul 10.15 malam..so masih ada sempat untuk makan-makan dan minum-minum dulu kat Kopitiam Daily. Mee Kari dia sedap..tapi mahal sikit. Zuer minum Soya cincau jer sebab terasa kenyang. Yang makan cuma Aheq..hehehehe...tengok badan lah.. Kalau lah Aheq boleh turunkan berat badan ke 100 kg sebelum atau pada 28 December 2008, Zuer ada hadiah special akan beri pada dier..Apakah hadiahnya...RAHSIA !!! tunggu sajer lah. Tapi Zuer yakin Aheq takkan kurus lah...dari tahun lepas..samer jer...Kembang lagi adalah....





Mahal gak citer nie...agaknya baru lagi kat wayang kot.. Tapi citer nie Zuer dan Aheq bagi A+. Ia tak perlukan cerita panjang yang menglewe...plot-plot dalam cerita nie amat menarik. Jadi sesiapa yang belim tengok cerita..Zuer bagi full recommendation.

2 comments:

  1. I love Thai horror movie....4 Bia..sounds like a MUST WATCH MOVIE

    ReplyDelete

Korang tulis apa2 comment pun...tapi jangan mare ye kalau tetiba jer komen tu tak dipublish kan...Mungkin ada unsur2 fitnah, kutukan dan sewaktu dengannya..Di sini bukan tempatnya...Disini tempat nak bertukar2 pengalaman dan merapatkan hubungan kawan2. Harap maklum...Selamat berblogger...!!!!