Tuesday, January 6, 2009

Berkorban Untuk Bank?

Sistem Kat Bank hari nie di singgahi oleh Virus....tetiba jer virus nie datang...tak tau dari mana lah asal usul virus tu? Oleh sebab virus telah menyerang server, semua Spick staff terpaksa balik lambat. Terpaksa meninggalkan keluarga; Suami, anak, cucu...dll.

Itukah yang dinamakan korban pekerja terhadap majikan? Apa yang diberikan oleh majikan? Gaji? OT?...cukup ker? berbaloi ker dengan apa yang kami; pekerja dapat? Kejer macam nak "mampus" untuk Bank...tapi apa yang kami dapat? jawapannya - Nothing !!!!... nak bagi gaji naik pun susah...pilih bulu... Uhhhhhh


Kami masuk pukul 5 pagi...dan terpaksa tunggu hingga pukul 12 malam...besok pulak nak masuk pukul 5.00 balik !!! nie dah jadi kejer giler?


Kadang2 ada org kata...jangan berkira sangat...tapi nie dah kira melampaui batas...Setiap manusia ada hadnya....




Bawah nie antara gambar2 yang sempat Zuer ambik....Semua staff kener tunggu...sementara pakar IT buang Virus tu!!!! Ada yang main game...ada yang tidur...ada yang main HP...dengar lagu...ada yang baca blog....dan mcm2 lagi lah gelagat yang mereka buat !!!







Tak tau lah...apa akan terjadi pada Chinese New Year nanti...Jangan jadi mcm tahun lepas sudah...Kener Tidur kat Bank..!!!!

11 comments:

  1. Sedihnya baca entry ni.. Skrang ni pun masih belum tido lagi.. sebab terlalu penat..see u in 5 hours time!!

    ReplyDelete
  2. majikan mmg mcm tu kalau nak suruh kita buat kerja senang jerr cakap jgn berkira sangatlah tapi klau bab gaji berkira nam mampus..

    ReplyDelete
  3. kajangmaliboringtuldgnctbankJanuary 7, 2009 at 9:47 AM

    berkorban utk bank? menarik je topic nih, saya pun berkorban utk bank gak, buat bebyk loan utk make sure bank kat mesia maju hehe

    ReplyDelete
  4. Salam zuer,
    apa kabar?...sian nya zuer kena OT macam tu,tapi sesekali best gak kan zuer ?dapat tengok macam2 gelagat kawan2...tapi kalau dah selalu cenggitu,harus lah hangin ye tak?ok zuer...take care..cool beb!

    ReplyDelete
  5. bosan tul kan keadaan kat sana su tgk! huhuhu...

    bykkan bersabar ek zuer...

    ReplyDelete
  6. herm..
    semua untukmu...
    syahdunye bace...tu la, kalau dah keje dgn swasta mmg kene tough sket..
    sbarla yea, carik rezeki dgn tdah dan ikhlas, pasti ade manis dihujung jalan...

    ReplyDelete
  7. haha, berkorban kat bank dengan buat loan bebanyak...

    untuk tuan rumah, sabar je laa. kalo tak sanggup, karang takut kena buang kerja pulak. lagi sendu jadinya.

    ReplyDelete
  8. hehe takde sorang pun baca buku ke? :P

    ReplyDelete
  9. berkorban apa saja harat ataupun nyawa...itulah kasih mesra sejati dan mulia...oooOOOoooo....ahakss...

    ReplyDelete
  10. {kak Dib} Sedih kan!!! Naik menyampah plak !!!

    { aisyah} nak buat mcm manaer dik...nak nasib badan...

    {Nazzz} Nazzz tau tak per !!!

    {kajangmali} tema kasih...tapi untuk harimau jer ker?

    {Rerama salju} memang kejer lebih masa. manaer ada dapat apa2...

    {su} Thanks su !!

    {cigku banihassim} baik Cikgu

    ( helmi} tu ;ah pasal...bukan senang nak dapat kejer sekarang nie

    { faisal} ada lah...buku %^$@!*^

    Anbg Syam} Thanks..sedap suara tu !!!

    ReplyDelete

Korang tulis apa2 comment pun...tapi jangan mare ye kalau tetiba jer komen tu tak dipublish kan...Mungkin ada unsur2 fitnah, kutukan dan sewaktu dengannya..Di sini bukan tempatnya...Disini tempat nak bertukar2 pengalaman dan merapatkan hubungan kawan2. Harap maklum...Selamat berblogger...!!!!